Reklama

Sonda

Jak oceniasz obecną sytuację w polskiej kulturze, patrząc na nią jako widz?

Wyniki

Ostatnio zalogowani

aktor, lektor, wokalista
kompozytor, realizator dźwięku, instrumentalista
tancerz
kompozytor, instrumentalista
aktor, tancerz, aranżer
ARTISTAGE! on Facebook

Aktualnie na stronie

Goście: 155
Użytkownicy: 0
Forum ArtiSTagE
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Odp: SzołBiznes - Made in Poland
W dół Ulubione: 0
TEMAT: Odp: SzołBiznes - Made in Poland
Wiktor Tamborski (Użytkownik)
Nowy na forum
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
SzołBiznes - Made in Poland 26/05/2009 09:25  
Wygrzebałem na YouTube taki oto filmik:

www.youtube.com/watch?v=EEKdf3dw44w

Link jest do pierwszej z osmiu czesci filmu. Obejrzalem caly.

Powiem szczerze, ze po tym co tam zobaczyłem i usłyszałem jakoś przeszła mi ochota na uczestnictwo w czymś takim. Czy środowisko "szołbiznesowe" to faktycznie taka zakłamana i niekompetentna zbieranina nastawiona tylko i wyłącznie na dojenie frajerów?
Nie wiem... i nie wiem czy chcę się przekonywać na własnej skórze. To nie dla mnie.

A moze ktos ma jakieś własne doświadczenia w temacie rodzimego "szołbiznesu"?

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Piotr Tutka (Użytkownik)
Nowy na forum
graphgraph
Odp: SzołBiznes - Made in Poland 27/05/2009 13:29  
Fakt, po lekturze całości odechcieć się może walki o miejsce na świeczniku, czy w ogóle uczestniczenia w tym biznesie. Film nienowy, ale nadal wydaje się być aktualny. Z jednej strony to smutne, ale w sumie dzięki internetowi każdy może zaistnieć bez pomocy opisywanych w filmie mediów. I chyba idą dobre czasy dla twórców niezależnych, ponieważ oglądalność telewizji, podobnie jak czytelnictwo gazet, spada regularnie, gdzie w to miejsce równie regularnie wzrasta "surfowalność" internetu.

I dobrze

Pozdrawiam!

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wiktor Tamborski (Użytkownik)
Nowy na forum
graph
Odp: SzołBiznes - Made in Poland 27/05/2009 13:37  
Mnie tam w sumie nigdy nie chodzilo o to aby znalezc sie na swieczniku, miec sesje w tygodniku jednym czy drugim, czy zeby mi fotoreporterzy siedzieli na glowie tak jak Steczkowskiej w filmie (ktorej zmienili glos).

Masz racje, ze teraz internet to przyszlosc. Koncerny bardzo ciezko to znosza, bo w sumie jeszcze troszke i wypadna z gry jesli nie zmienia polityki.
Telewizja - mimo ilosci kanalow itp. nijak sie ma do internetu, gdzie kazdy znajdzie cos dla siebie, jesli tylko troche sie postara. A przy chocby niewielkich zabiegach promocyjnych zasieg tychze jest jednak sporo wiekszy.

W sumie to smutne jest tylko to, ze o muzyce w naszym kraju decyduja ludzie, ktorzy traktuja to tylko jak zwykly biznes. Rownie dobrze mogliby prowadzic ubojnie drobiu czy fabryke rur. Oni muzyki nie kochaja - kochaja kase.... a przy tym wyrachowanie, wrednosc i sztuczne usmiechy dodatkowo tylko odrzucaja czlowieka jak najdalej.

Ostatnio zmieniany: 27/05/2009 13:41
easyrider (Użytkownik)
Nowy na forum
graphgraph
Odp: SzołBiznes - Made in Poland 25/06/2010 12:51  
Chyba u nas jest tak samo jak wszędzie na świecie.

------------------------
sylwester-kraków tanie noclegi

Ostatnio zmieniany: 25/06/2010 12:52
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.